A Bihari Polgári Esték nyolcadik alkalmának vendége Nógrádi György volt. A biztonságpolitikai szakértő, közgazdász és egyetemi tanár előadása a rá jellemző lendületes, a humort sem nélkülöző mederben zajlott.
Nem mindennapi eseménynek adott otthont a Pálfi István Rendezvénycsarnok október második hetében. Az MVFC Berettyóújfalu magyar bajnokként indulhatott az UEFA által rendezett Bajnokok Ligájában, ahol spanyol, orosz és kazah csapatokkal mérte össze tudását.
Van, akinek hasznos időtöltés, van, akinek megnyugvás és van, akinek segítség a betegség feldolgozásában. Egy azonban minden alkotónál közös: a gobelinezés a kikapcsolódást nyújtja.
Teltház fogadta a Bihari Polgári Esték idei utolsó állomásán Görög Ibolyát. A „protokoll nagyasszonya” legutóbbi könyvének címe egyben előadásának témájául is szolgált, másfél órában járta körbe sok-sok humorral fűszerezve a protokoll, a viselkedéskultúra, az etikett és az öltözködés mindennapi, vagy éppen nem mindennapi kérdéseit, érdekességeit.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett programok ünnepi istentisztelettel kezdődtek a berettyóújfalui református templomban, majd a hagyományoknak megfelelően az ’56-os emlékműnél folytatódtak, ahol az ünnepi beszédet és a műsort koszorúzás követte.
A Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), a Hagyományok Háza, valamint a Kézműves Alapítvány szervezésében a XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Észak-alföldi régiójának kiállításmegnyitójára és díjkiosztó ünnepségére került sor a művelődési házban.
„Odaveszett Bihar…” címmel a II. világháború berettyóújfalui áldozataira gondoltak vissza október 17-én.
Október 31-én tartotta alakuló ülését Berettyóújfalu Önkormányzatának Képviselő-testülete. A napirendi pontok között szavaztak az alpolgármester személyéről és a bizottságok tagjairól is.
Hatvankilenc főzőcsapat háromszáz versenyzője és kétszáznál is több tájjellegű étel készült szeptember 14-én a Tájak-Házak–Ízek Fesztiválon a Morotva Ligetben.
Az idei strandszezon hagyományosan május elsején indult, és az idény alatt teljes kapacitással működött, és a jó idő miatt egészen szeptember 15-ig tartott.
1. oldal / 17

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap