Laboreszközre gyűjtenek a kórház számára


Berettyóújfalu önkormányzata a korona vírus elleni védekezésben a Gróf Tisza István Kórháznak is szeretne segítséget nyújtani, ezért az egészégügyi intézet javaslatára egy új laboreszköz megvásárlásához járul hozzá

Muraközi Zoltán főigazgató az ezt bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, a polimeráz láncreakció rendszerű PCR eszköz a korona vírus fertőzést tudja kimutatni. Így lehetőség nyílna arra, hogy a helyi kórházban is el tudják végezni ezt a tesztet. 
Muraközi István arról beszélt, a város önkormányzata az elmúlt napokban meghozta azokat a döntéseket, melyekkel reményeik szerint lassítani tudják a korona vírus okozta járvány terjedését. Berettyóújfalu polgármestere felidézte, hogy az óvodák és bölcsőde bezárása, a felügyeleti rendszer kialakítása, az intézményi étkezés biztosítása, a parkok lezárása, a piaci árúsítás korlátozása, a 70 év fellettiek számára nyújtott segítség  mind-mind ehhez járulnak hozzá. 
Mint mondta, jelenleg egy helyi ruhaipari vállalat jóvoltából egészségügyi textilből készülnek mosható szájmaszkok, melyet a város intézményeiben dolgozók, valamint valamennyi 65 év feletti lakos fog megkapni.     
 
Az adományozók a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatnak tájékoztatást a felajánlásukkal kapcsolatban, az alapítvány pontos elnevezésével és a számlaszámmal. 
 
GRÓF TISZA ISTVÁN KÓRHÁZ MŰSZEREZETTSÁÉGÉNEK JAVÍTÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY
SZÁMLASZÁM: 10200380-34111150-00000000

 Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap