Egészségügyi rendszerek átfogó fejlesztése


„Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése a berettyóújfalui térségben” című projekt nyitórendezvényét tartották a Járási Hivatal Fráter László termében. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázatra Berettyóújfalu Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitással közel 150 millió forintot kapott. A projekt előnyeit nemcsak a város lakói, hanem több járási település, Komádi, Magyarhomorog és Mezőpeterd lakossága is élvezheti.

A július 11-i eseményen köszöntőt Vitányi István és Muraközi István mondott. A térség országgyűlési képviselője szerint a prevenció a legfontosabb, majd hozzátette: a programnak köszönhetően maximális ellátásban fognak részesülni az emberek. Muraközi István elmondta, a Svájci-Magyar Alapellátás-fejlesztési Modellprogram alapján érdemes folytatni ezt a projektet. Városunk polgármestere bízik benne, hogy eredményes munkavégzés zajlik majd a 2018. április 1-je és 2019. november 30-a között megvalósuló program ideje alatt.

Az egészségügyi alapellátás új koncepcióját Dr. Végvári Tamás ismertette.

Dr. Cséki János a berettyóújfalui járás praxisközösségi modelljét mutatta be.

A projekt hozzájárul a lakosság egészségtudatos magatartásának kialakításához, a betegségek és az egészségi kockázatok korai felismeréséhez azáltal, hogy az alapellátás szerves részévé teszik a népegészségügyi, preventív célú szolgáltatásokat is. Az eseményt Lábiscsák-Erdélyi Zsuzsa népegészségügyi koordinátor előadása zárta.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap