Beszámolók a képviselő-testületi ülésen


Az elmúlt évről szóló beszámolók, köztük a rendőrség, a tűzoltóság, a polgárőrség és a Berettyó Kulturális Központ 2023-as tevékenysége volt napirenden a márciusi képviselő-testületi ülésen.

A március 28-án megtartott ülés elején az életének 80. évében elhunyt Dr. Horváthné Dr. Nagy Ibolya Máriáról emlékezett meg Muraközi István polgármester.

A képviselő-testület tagjai egy 24 oldalas dokumentumban olvashatták a Berettyóújfalui Rendőrség beszámolóját a város elmúlt évi közbiztonsági helyzetéről. Dr. Gali Sándor, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője a bizottsági és a testületi ülésen is jelen volt. A rendőr ezredes 2023 októbere óta vezeti a helyi rendőrkapitányságot, ennek okán néhány szóban bemutatkozott.

A beszámoló kiegészítéseként a rendőr ezredes elsőként az online bűncselekmények növekedését emelte ki. Ezen a területen mintegy háromszoros emelkedéssel kellett szembesülniük.

A bihari térség több mint 30 településének mentő-, tűzvédelmi feladatairól gondoskodó Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltóparancsnokság elmúlt évben elvégzett munkájáról szóló beszámolót is tárgyalták.

A jelentésben olvasható, 2023-ban 491 tűzoltói esemény történt, 173 tűzeset és 198 műszaki mentés.

A városunkban már több mint 30 éve alapult, 74 taggal rendelkező Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület 2023-as működése is a napirendek között volt. Mazács Ferenc elnök úgy fogalmazott, a polgárőrség elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolóból is látható, hogy nagyon összetett munkát látnak el, közbiztonsági, bűnmegelőzési, katasztrófavédelmi, műszaki, segítséget is nyújtanak. 

A képviselők elfogadták a polgárőrség beszámolóját, akárcsak a Berettyó Kulturális Központ múlt évi munkájáról és idei munkatervéről szóló dokumentumot is.

Az intézményi térítési díjakról szóló rendelet is elfogadták az ülésen. Muraközi István hangsúlyozta, a bölcsődében, a köznevelési és a szociális intézményekben 2024-ben nem emelkednek a díjak, változatlanok maradnak.  

 

Közbeszerzési eljárás megindításáról is döntés született. A TOP PLUSZ program keretében a Nadányi Zoltán Művelődési Ház mellett 42, a polgármesteri hivatal mögött 12 térkő burkolatú parkoló épül, illetve a Dózsa György utcán, az áruház előtti tér átépítése történne meg.



Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap