Átadták a forgalomnak az M35-ös autópályát


Elkészült, és december 20-ától már az autósok is használhatják az M35-ös autópálya 481-es számú főút – Berettyóújfalu közötti szakaszát. Az M3 és M35-ös sztrádák megépülésével gyorsforgalmi úton 130 km/h sebességgel lehet eljutni Nagyvárad felől Budapest, és a távolabbi nyugati, forgalmi célpontok felé.

A december 20-ai átadási ünnepségen, ahol az M4-es autópálya Berettyóújfalu – Nagykereki közötti szakasz I. ütemét is átadták, Palkovics László beszédében a közlekedési rendszer fejlesztését érintően két fontos stratégiai elemet említett.

Történelmi nap ez a mai – kezdte gondolatait Vitányi István. Az országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében beszélt az autópálya által nyújtott lehetőségekről is.

Cseke Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség szenátora a sztráda előnyei mellett az újabb autópálya szakasz átadásának eredményéről és üzenetéről is szólt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Nagy Róbert a beruházás műszaki paramétereit ismertette.

A kivitelezési munkák részeként az M4-es sztráda és a 47-es számú főút csomópontjában elkészült a berettyóújfalui autópálya mérnökség, illetve rendőrség új épületegyüttese. Az új, kombinált komplexum az M35-M4-es autópálya-szakaszok mellett a berettyóújfalui mérnökség működési területén lévő országos közúthálózat üzemeltetési feladatait is ellátja.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap