Választási tájékoztatóA 2019. október 13. napjára kitűzött helyi önkormányzati választással kapcsolatban a választópolgárokat az alábbiakról tájékoztatom:

 

Hírek a KÖSZI-bőlBerettyóújfalu Város Önkormányzata a nyári szünetben, 2019. június 17. és 2018. augusztus 16. közötti munkanapokon, 46 napon keresztül (korcsoportonként eltérő időszakban) biztosította a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, valamint – a Képviselő-testület döntése alapján – a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére is az ingyenes szünidei étkezést.


Felhívás tűzifa igénylésreBerettyóújfalu Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával folytatott egyeztetés nyomán az önkormányzat megkapta a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központja beruházás helyéről kitermelt famennyiséget.

 

Eldőlt a sorrend a szavazólaponA helyi önkormányzati választások egyik fontos dátuma a szeptember 9-e, eddig volt ugyanis lehetősége az egyéni jelölteknek az ajánlóívek leadására. Aláírásokkal augusztus 24-től, az erre hitelesített és kiadott íveken lehetett támogatni a jelöltek indulását.


Új tárolókban gyűjthetünk szelektívenSzeptember közepétől kezdődően minden berettyóújfalui háztartásba eljuttatja a önkormányzat azt a 120 literes szelektívhulladék gyűjtő edényzetet, amely ezután a sárga zsákos szelektív gyűjtést váltja a városban.

 

Több mint ötven főzőcsapat a Tájak-Házak-Ízek fesztiválonNemzetközi gasztrofesztivált rendez Berettyóújfalu szeptember 14-én a Morotva Ligetben.


Emberi csontvázat találtak Berettyóújfalu belterületénEmberi csontvázat találtak munkálatok közben egy családi háznál városunkban szeptember 3-án. A leleteket a debreceni Déri Múzeum munkatársai vizsgálták meg a helyszínen.

 

Rendeletmódosítás és a helyi választási bizottság megválasztásaAugusztus 29-én hét napirend okán tartottak rendkívüli képviselő-testületi ülést. A városházán és annak nagytermében zajló felújítási munkák miatt a helyszín is rendkívüli volt: a polgármesteri kabinet tárgyalóterme.


Öt nemzet táncai a IV. Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztivál gálaestjénGálaesttel folytatódott a IV. Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztivál, amelyet az idén tíz éves Bajnóca Néptánc Egyesület szervezett.

 

Blueskoncert az idei utolsó Zenés Nyári EstékenAmerikai és európai blues daloké volt a főszerep az idei utolsó Zenés Nyári Estéken augusztus 24-én. A jó hangulatért a Simple Blues Band felelt, akik sajátos előadásban szólaltatták meg a muzsikákat.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap