Az élő népművészet jelenik meg a regionális tárlatonZeneszóval indult a XVII. Országos Népművészeti Kiállítás észak-alföldi regionális tárlatmegnyitója, melynek a Makk Kálmán Mozi adott otthont. Az „Élő népművészet” címet viselő kiállítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Bihari Népművészeti Egyesület szervezésében valósult meg, maga a tárlat a megújult Zsinagógában kapott helyet.

 

Újra a cigány népmeséké volt a főszerep a BodorkábanMegalakulása óta harmadjára szervezett cigány népmesékkel kapcsolatos szakmai napot a Bodorka NépmesePont. Az október 19-ei „Csudatarisznya” címet viselő alkalmon érdekes előadásokat és beszélgetéseket hallhatott a közönség, emellett kiállításmegnyitó is szerepelt a programban.


Szaxofon kvartett a TérZene KoncertenA Debreceni Egyetem szaxofon kvartettje volt az október 17-i zenével megtöltött szombat délután fellépője, a rossz idő okán a Makk Kálmán Moziban. A „TérZene Koncertek” rendezvénysorozaton ezúttal a barokk, a klasszikus, a könnyű és a jazz zene volt a főszerepben.

 

A II. világháború berettyóújfalui áldozataira emlékeztekAz „Odaveszett Bihar…” címet viselő alkalom keretében október 17-én emlékeztek meg a II. világháború berettyóújfalui áldozatairól, köztük Oláh Zsigmond református hitoktató lelkész tragikus haláláról.


A középkori világzene állt a Térzene Program középpontjábanKözépkori zenétől volt hangos a mozi előtti tér október második hétvégéjén. A Térzene Program keretében a Bordó Sárkány zenekar érkezett városunkba.

 

Soltész Rezső koncertjével köszöntötték a szépkorúakatBerettyóújfaluban már évek óta hagyomány, hogy a szépkorúakat köszöntik az idősek világnapja alkalmából.


Az aradi vértanúkra emlékeztekA „Bánat sír a száraz ágon…” című emlékműsor keretében gondoltak vissza az aradi vértanúkra október 6-án.

 

Jazz-sztenderdek, kuplék és sanzonok az Orpheum Quartet előadásábanA nyíregyházi Orpheum Quartet volt a Térzene Program berettyóújfalui alkalmainak október 3-ai vendége. A másfél évvel ezelőtt alakult zenekar repertoárja a klasszikus és világzene, a kávéházi jazz, valamint a gipsy swing sajátos keverékéből született meg.


A kerékpározást népszerűsítettékA „Kerékpárút fejlesztése Berettyóújfaluban” című TOP-os pályázat kísérőrendezvényeként bringás reggelire várták a bicikliseket október 2-án a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mögötti parkban.

 

Különdíjat kaptak a KÖSZI szakácsaiNegyedik alkalommal vett részt a Közintézmények Szolgáltató Irodájának csapata az Országos Közétkeztetési Szakácsversenyen. Dézsi Ferenc és Földesiné Dávid Ibolya kettőse eddigi legjobb eredményét érte el a megmérettetésen, a diétás szakácsok munkáját az Oldalas magazin különdíjával ismerték el.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap