Alakuló ülés, az alpolgármester, valamint a bizottságok megválasztása


Október 31-én tartotta alakuló ülését Berettyóújfalu Önkormányzatának Képviselő-testülete. A napirendi pontok között szavaztak az alpolgármester személyéről és a bizottságok tagjairól is.

A városháza nagyterme a külső megújulás mellett az ülések lebonyolításában is fejlődött. Ezentúl szavazórendszer, egyéni mikrofonok és nagyméretű monitorok segítik a napirendi pontok tárgyalását. A tanácskozásokat pedig a város honlapján elhelyezett linkre kattintva élőben is nyomon lehet követni. 
 
Az alakuló ülésen Turzó Boglárka és a Bajnóca Népdalkör nemzeti Himnuszunk után egy csokorra való népdalt adott elő. Ezt a képviselők, majd a polgármester eskütétele követte.
 
Köszönet illeti a választás lebonyolításában résztvevők munkáját, illetve a szavazópolgárok részvételét - mondta Muraközi István a napirendi pontok tárgyalása előtt. 
 
Az első előterjesztés a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatának rendelet tervezete volt. Ezt tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadták el a képviselők. Titkos szavazáson döntöttek az alpolgármester személyéről is. Muraközi István Bónácz Jánost jelölte a tisztség betöltésére. 
 
A képviselők a titkos szavazáson 9 igennel választották meg Bónácz Jánost Berettyóújfalu alpolgármesterévé. Az ülésen elhangzott, hogy a képviselő-testület szakbizottságainak számát, tagjait és elnökeit előzetes egyeztetést követően alakították ki. 
 
A képviselők szavazatukkal jóváhagyták az előterjesztés szerinti bizottsági struktúrát, a tagok pedig átvehették esküokmányukat. Bónácz János az ülés végén tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a választást követően október 24-én a FIDESZ-KDNP hét képviselője képviselői csoportot hozott létre, a frakció vezetésére pedig őt kérték fel. Novemberben kétszer üléseznek a képviselők. 21-én délután fél öttől közmeghallgatást tartanak a Járási Hivatal Fráter László-termében, soros ülésüket pedig a hónap utolsó csütörtökén tartják.
 


Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap