Elkezdődött a sportcsarnok felújítása


1993-ban két napos sport ünnep volt az akkorra elkészült sportcsarnok átadója. A Bihari Hírlap tudósítása szerint a pályát belga korfballosok, és a BUSE játékosai avatták fel, majd diáksportnapok döntőit vívták, a BMSE nagyváradi csapattal játszott, de volt Wing-Tsun bemutató is az 1074 négyzetméteres küzdőtéren, több mint 300 néző előtt. Gyarmati Dezső és Jeney László olimpikonok is részt vettek az október 23-i avatón. A híradás szerint 42 millió forintba került a csarnok kivitelezése, melyet már nagyon vártak az újfaluiak.

A 25 éves sportlétesítmény pedig élete első nagyszabású felújítása előtt áll. A „Zöld Város” program egyik legfontosabb projektjeként 150 millió forintból újul meg, kívül-belül.

A sportcsarnok történetét fellapozva - ugyancsak a Bihari Hírlap oldalainak segítségével – kiderül, hogy majd csak egy év múlva, 1994. augusztus 20-án tartották meg névadóját, ekkor kerülnek fel Kurucz Imre szobrászművész emléktáblái a bejáratra. A csarnok az 1906-ban született olimpikon, Kabos Endre nevét veszi fel. A sportban gazdag nap jelentőségét az is jelzi, hogy az újság három oldalon keresztül foglalkozott a nap eseményeivel: volt lövészverseny, olimpiai tölgyeket ültettek az emlékligetben, közönségtalálkozó világ- és Európa-bajnokokkal, illetve díszpolgári címeket is adományoztak. A következő fejezet pedig most nyílik a sportcsarnok történetében a felújítással, mely várhatóan októberben készül el.

 

 

 Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap