Az élő népművészet jelenik meg a regionális tárlaton


Zeneszóval indult a XVII. Országos Népművészeti Kiállítás észak-alföldi regionális tárlatmegnyitója, melynek a Makk Kálmán Mozi adott otthont. Az „Élő népművészet” címet viselő kiállítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Bihari Népművészeti Egyesület szervezésében valósult meg, maga a tárlat a megújult Zsinagógában kapott helyet.

A moziban tartott megnyitó ünnepségen Bulcsu László úgy fogalmazott, az alkotást nem lehet köszönteni, hiszen nincs kora és ideje.
 
Városunk polgármestere, Muraközi István büszke arra, hogy Berettyóújfalu egy olyan fajsúlyos programnak adhat helyet, mint az országos népművészeti kiállítás észak-alföldi regionális tárlata.
 
A kiállítást Beszprémy Katalin nyitotta meg. A XVII. Országos Népművészeti Kiállítás kurátora elmondta, a beérkezett pályaműveket elsősorban a hitelesség szempontjából értékelte a zsűri.
 
A pályázatra nevezők közül senki sem távozott üres kézzel a tárlatmegnyitóról, a díjazottak mellett minden alkotó munkáját emléklappal ismerték el. Az Országos Népművészeti Kiállítás észak-alföldi regionális tárlata december 18-ig tekinthető meg a Zsinagógában hétköznap délutánonként, valamint előzetes bejelentkezés alapján.
 
Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap