Várják a befektetőket az Északi Iparterületre


Bónácz János, Dr. Vitányi István, Muraközi István és Pajna Zoltán vágta át azt a szalagot, amellyel hivatalosan átadták a Korhány-ér utcán kialakított Északi Iparterületet. A közel 625 millió forintos beruházás keretében a terület közművel ellátása, valamint a Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségét és feltárását segítő utak – a Vállalkozók útja, a Kádár vitéz, a Téglaparti és a Körös utcák – fejlesztése valósult meg.

Vitányi István az ünnepi alkalmon úgy fogalmazott, mindig öröm, és egy település életében is jelentős állomás egy új létesítmény átadása.
 
Pajna Zoltán köszöntőjében azt emelte ki, komplex dolog, mitől válik egy terület értékessé a befektetők számára.
 
A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke gondolatait azzal zárta, a következő lépés, hogy Berettyóújfalu egy olyan központtá váljon Nagyvárad és Debrecen között, ami a befektetések szempontjából is meghatározó.
Muraközi István polgármester köszöntőjében elsőként a projekt céljairól szólt.
 
A pályázat keretében megvalósuló fejlesztésekről Demény Zsolt műszaki referens számolt be.
 
Az „Ipari Park és iparterület fejlesztése Berettyóújfaluban” című TOP-os pályázat június 30-án zárul, az önkormányzat ezt követően tudja bérbe adni, vagy eladásra kínálni az Északi Iparterületen található 3,3 hektár nagyságú övezetet.
 


Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap