Sajtóközlemény - Egészségfejlesztési Iroda kialakítása Berettyóújfaluban


A GRÓF TISZA ISTVÁN KÓRHÁZ - 100 százalékos támogatási intenzitás mellett – 89.979.538.- forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírásra került „Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése” pályázati konstrukcióban az „Egészségfejlesztési iroda kialakítása a Berettyóújfalui járásban“ című projekt megvalósítására. A pályázat keretében megvalósultak különböző programok, klub és csoport foglalkozások, kiállítások, szűrő vizsgálatok.

Pályázati azonosítószám: EFOP-1.8.19-17-2017-00001


Az Egészségfejlesztési Iroda a projekt befejezését követően is megtartja korábbi funkcióit, vagyis összekötő kapocsként működik továbbra is az alapellátás és a szakellátás között, illetve megmaradnak az egészségügyi szolgáltatói funkciói.  

A projekt keretében az alábbi hatások valósultak meg:
•    munkaerő-piaci részvétel növelése a humán-erőforrás minőségének javításával;
•    korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmód, illetve szokások javítása az egyén egészségi állapotának javítása érdekében;
•    az egészséges életmódhoz szükséges ismeretek és készségek megszerzésének, valamint a járásban élő lakosság szemléletváltásának ösztönzése, pozitív közösségi és egyéni magatartásminták kialakítása és elterjesztése;
•    a legjelentősebb, idült, nem-fertőző betegségek okozta halálozás és betegségteher megelőzése és csökkentése a járásban;
•    egészségfejlesztési programok megvalósítása;
•    a fenti célok megvalósítását szolgáló intézményi háttér, Egészségfejlesztési Iroda kialakítása, működtetése.


A berettyóújfalui járás településein a lakosság számára továbbra is ingyenesen elérhető programok fognak megvalósulni. Céljuk az egészséges életmód fenntartása, az egészségtudatos magatartás elemeinek további ismertetése a betegségek megelőzése érdekében.

Projekt rövid leírása:
A pályázat által megvalósult programokon a résztvevő munkatársak hangsúlyt fektettek a problémák korai felismerésére, mely rendkívül fontos a súlyos szövődmények elkerülése miatt.

A projektről bővebb információt a http://www.berettyokorhaz.hu/ oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:
Élesné Bedő Bernadett, szakmai vezető
Elérhetőség: (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 


 Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap