Átadták a városi kitüntetéseket


A város napját ünnepelte Berettyóújfalu május 21-én. Az ünnepi programok sora a Vörösmarty téren kezdődött, ahol többek között Báthory Gábor erdélyi fejedelemre gondoltak vissza.

A Vörösmarty téren zajló események sora Báthory Gábor erdélyi fejedelem szobrának koszorúzásával ért véget, az emlékműnél az intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait.
 
A nap a művelődési ház színháztermében folytatódott, ahol ünnepélyes keretek között adták át a városi kitüntetéseket. Vitányi István köszöntőjében különleges napnak nevezte a város napja alkalmából szervezett ünnepi eseményt.
 
Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, a kitüntetett személyek úgy élték az életüket, hogy éltek az előttük adódó lehetőségekkel és kihívásokkal.
 
Az ünnepi alkalmon elsőként a „Berettyóújfalu város díszpolgára” kitüntető címet adták át, melyet idén a Bihar Néptáncegyüttes és a berettyóújfalui néptáncmozgalom elindítója, Bak Istvánné kapott.
 
„Berettyóújfalu város díszpolgára” kitüntető címet adományoztak Dr. Váradi Judit, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docensének is.
 
Báthory Gábor-díj kitüntetést a Gróf Tisza István Kórház Covid Osztálya kapott.
 
Ebben az évben négy Fráter László-díjat adtak át. Néhai Pércsi István Adorján mentőtiszt munkáját posztumusz emlékéremmel ismerték el.
 
Fráter László-díjat adományoztak Horváth Balázsné vezető asszisztensnek is.
 
Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkáját szintén Fráter László-díjjal ismerték el.
 
Kecskeméti Brigitta osztályvezető főnővér is Fráter László-díjat vehetett át.
 
Csorba György-díj kitüntetést Lisztes Gyula, a Lisztes Trans EC vezetője kapott.
 
Fehér Istvánné-díjat Sebőné Papp Judit pedagógusnak adtak át.
 
Kabos Endre-díjat Bencze Zoltán edzőnek adományoztak.
 
Emléklappal Agárdi Sándorné, Erdei Júlia, Iklódi Mihályné és Tóth Gyuláné, az Elixír Gyógyszertár alkalmazottainak munkáját ismerték el.
 
A díjátadó ünnepségen megemlékeztek azokról a jeles polgárokról, akik a 2019-es város napja óta távoztak el Berettyóújfalu közösségéből.
 
A város napja alkalmából szervezett ünnepi eseményt Dancza István és Jakab Barbara somogyi táncokból álló koreográfiája, illetve Sándor Zeréndné zongorajátéka színesítette.
 


Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap