Kabos Endrére emlékeztek


Általános iskolásoknak szóló vívóbemutatóval vette kezdetét a harmadik alkalommal megrendezett Kabos Endre-emléknap november 5-én. A számos hazai és nemzetközi sikert magáénak tudható, háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Kabos Endre Nagyvárad szülötte, de gyermekkorában sok időt töltött Berettyóújfaluban, anyai nagyszüleinél.

Az emlékezés részeként az RMDSZ nagyváradi szervezete, Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Berettyó Kulturális Központ, a Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet és a Berettyó Munkás Sportegyesület képviselői helyezték el koszorúikat Kabos Endre emléktáblájánál.

A koszorúzást követően a Hajdú-Bihar megye olimpikonjai című sporttörténeti tablókiállítás megnyitójára került sor a Bihari Múzeumban. Egy olyan kivételes tehetségű sportolóra emlékezünk, aki most már a miénk is – kezdte gondolatait Muraközi István. Városunk polgármestere hozzátette: Berettyóújfalu kötelességének érzi, hogy őrizze és ápolja Kabos Endre emlékét.

A megnyitón az olimpikon önéletrajzi írásából hallhattak részleteket, ezután a Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet tárlatát a kiállítás kurátora, Dr. Fésüs László nyitotta meg.

Az összesen 32 aranyérem mellett 7 egyéni és 6 csapat ezüst-, valamint 11 egyéni és 12 csapat bronzérmet sikerült nyerniük a megyei sportolóknak. A Hajdú-Bihar megye olimpikonjai című sporttörténeti tablókiállítás november 23-ig tekinthető meg a Bihari Múzeumban, ahol múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az óvodai és iskolai csoportokat.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap