Közel 750 millió forint iskolafejlesztésre


Megújult épület várja a diákokat szeptember 11-től az esztári Irinyi Károly Általános Iskolában. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül közel 750 millió forint értékben vissza nem térítendő támogatásban részesült a Berettyóújfalui Tankerületi Központ. Az intézmény 2017-ben pályázott sikeresen tanulást segítő terek infrastrukturális fejlesztésére. A nyertes projekteknek köszönhetően 16 iskola újulhat meg.

A pályázat részleteinek ismertetésére és három intézményben a felújított iskolák avatására került sor szeptember 11-én. Az esztári iskolában megtartott sajtótájékoztatón Vitányi István kiemelte, a felújításnak köszönhetően a diákok és pedagógusok méltó körülmények közé kerültek.

Kapornai Judit elmondta, komoly kihívás volt a Berettyóújfalui Tankerületi Központ számára, mely intézményeit érintően nyújtsa be pályázatait.

Öröm és ünnep az esztáriak számára ez a mai nap – kezdte gondolatait Szécsi Tamás polgármester az iskola udvarán megtartott ünnepségen.

A felújított oktatási intézmény épületét Szabó Zsolt, az Esztári Református Egyházközség lelkésze áldotta meg, amit ünnepélyes szalagátvágás követett.

Az esztári általános iskola a legnagyobb összegű – közel 150 millió forintos – támogatásban részesült. A településen lévő székhely intézmény 178 diákja vehette birtokba a megújult iskolaépületet, tornatermet és az oktatást segítő eszközöket.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap