89. Ünnepi Könyvhét


Sándor Zeréndné és Koszorús Edit zongorajátéka nyitotta a 89. Ünnepi Könyvhetet városunkban. A könyvfesztivál hazánk egyedülálló kulturális rendezvénysorozata. A Sinka István Városi Könyvtárban június 4-én megrendezett író-olvasó találkozón Muraközi István köszöntötte a jelenlévőket.

Berettyóújfalu polgármestere elmondta, a könyvhét egy remek alkalom arra, hogy a kiadók, terjesztők be tudják mutatni köteteiket a közönségnek. Az író-olvasó találkozón Uri Dénes Mihály kritikus Gerlóczy Márton íróval beszélgetett. A Budapesten élő szerző amellett, miért döntött az írás mellett, arról is beszélt, milyen jelentősége van az Ünnepi Könyvhétnek.

Az Ünnepi Könyvhéthez 17 éve kapcsolódnak a Gyermekkönyvnapok. Ennek kapcsán június 5-én Kiss Attila író érkezett a városi könyvtárba. A Csömörön élő szerző tíz éve már járt Berettyóújfaluban, előadásának témája mellett arról is kérdeztük, miért fontos a mai világban, hogy a gyerekek olvassanak.

Az író-olvasó találkozók zárásaként néhány szerencsés Gerlóczy Márton: Altató és Kiss Attila: Altináj című köteteivel gazdagodott.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap