Az erdők és a vizek világát fedezték fel


Az erdők és a víz világnapjához kapcsolódott a ZöldVarázs Séták március 22-ei alkalma, melynek helyszíne ezúttal a Berettyó-parti „Nagy Fa”, illetve környéke volt.

A Nagy Attila kertészmérnök által a tavalyi évben életre hívott programon a környezeti nevelés fejlesztése zajlik a kötetlen beszélgetések során.

A favizsgálatok során a jelenlévők arra próbáltak rájönni, milyen természeti értéket képviselnek az érintett fák, mivel azok nemcsak faipari szempontból számítanak értéknek, hanem többek között környezetvédelmi, és lelki egészségünket javító hatással bírnak, tehát nagyon komplex szerepük van a települések életében. Ennek számszerűsítésére nyújt segítséget a Magyar Faápolók Egyesületének „Faérték” nevezetű alkalmazása.

A vasúti töltés mellett található szürke nyár vizsgálata során kiderült, hogy az a fa körülbelül 133 éves, számított értéke több mint 2 millió forint, védettség esetén pedig meghaladja az 55 millió forintot.

A sok érdekességgel, valamint hasznos információkkal szolgáló ZöldVarázs Sétákhoz bárki csatlakozhat, akinek fontos környezetünk megismerése és védelme.



Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap