10 éves a Bajnóca Néptánc Egyesület


Egy táncba öntött bihari népmesét, Kárpát-medencei, Berettyóújfalu és környéki, valamint frissen feldolgozott furtai táncokat mutattak be a tíz éves jubileumát ünneplő Bajnóca Néptánc Egyesület évzáró gálaestjén.

Az ünnepi alkalomnak a Kabos Endre Városi Sportcsarnok adott otthont, ahova több mint négyszáz vendég érkezett. A december 14-ei programon közel száz táncos részvételével adták elő „A három aranygyűrű” című történetet, melyet Vámosi István koreográfus, az egyesület állandó oktatója álmodott meg, és állított a közönség elé. Az esten fellépett a Bajnóca összes – Kökörcsin, Boróka, Cserbóka, Ifjúsági, Bihar – csoportja, a Vass Lajos Nagydíjas Bajnóca Népdalkör, emellett a csoportvezetők meglepetés produkciókkal is készültek. Közreműködött Tornyi Ildikó színművész, a zenei kíséretet a Bürkös zenekar biztosította.
A gálán hárman vehettek át jubileumi gyűrűt. Turzó Renáta, Turzó Boglárka és Csarkó Erika, akik egy évtizede folyamatosan, elszántan tesznek a Bajnócáért és a gyermekekért, ezen az alkalmon ünnepelték az egyesületnél töltött tíz éves jubileumukat. Kiss Albertné Tőzsér Mónika személyében egy születésnapost is köszöntöttek, aki ötvenedik életévét töltötte be. Az ünnepi esemény a kerek évfordulóra készített torta elfogyasztásával zárult.
 


Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap