Emlékezés 1848-49 forradalmára és szabadságharcára


Ebben az évben is ünnepi istentisztelettel vette kezdetét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezések sora.

A baptista imaházban megtartott misén Kiss János hirdetett igét, aki elmondta: az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének olyan meghatározó eseménye, mely nemzetünk szabadságszeretetét és szabadság utáni vágyát jelképezi. A lelkipásztor emellett szólt a vallási szabadság fontosságáról is.

Az ünnepi alkalmon ezúttal is közreműködött az Ifjúsági Fúvószenekar Hegedűs Imre vezényletével. A megemlékezés – a Népligetben zajló munkálatok miatt – idén rendhagyó helyszínen, a Szent István téri Országzászlónál folytatódott, ünnepi beszédében Muraközi István polgármester kiemelte: március 15-e az önvizsgálat napja. Emellett szólt 1848 üzenetéről is.

A városi megemlékezést a „Szabadság, szerelem” című ünnepi műsor tette teljessé Kiss Alexandra, Búzási Patrik és a Black Rose Project táncosainak előadásában.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap