Super User

Super User

Irodalmi esti kvíz

Irodalmi esti kvíznek adott helyet január 23-án délután a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Erdélyi Gábor terme. A közösségi agymozgatóra felnőtteket és diákokat vártak magyar irodalom témakörben.

Amikor beszámolót készítünk Berettyóújfalu elmúlt évéről, akkor nem elég 2017. január 1-jéig visszatekintenünk.

1982. május 23-án Berettyóújfalu volt a helyszíne a VII. Sárrét Kupa közlekedési vetélkedőnek.

Ünnepélyes istentisztelet keretében iktatták be tisztébe Kiss Jánost, a Berettyóújfalui Baptista Gyülekezet új lelkipásztorát. A január 13-i ünnepi alkalmon Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke hirdetett igét.

Régi használati tárgyak, változatos állat- és növényvilág. Ezek jellemzik a városunkban található Szász Tanyát, amely valamivel több mint tíz hektáron terül el az Óberettyó ölelésében. A birtokot a berettyóújfalui Szász István hozta létre. A tanyagazda a régi tárgyakhoz és tanyasi élethez való vonzalmát a bölcsőből hozta magával, a birtokkal szüleinek állít emléket.

A Biharországi Esték részeként Berek Edit Pokoltúra című könyvét mutatták be január 26-án a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Erdélyi Gábor termében. A könyvbemutatót Kocsis Csaba nyitotta meg, majd Körtvélyesi Éva beszélgetett az írónővel.

Eifert János képeiből nyílt tárlat a Nadányi Zoltán Művelődési Házban a magyar kultúra ünnepe rendezvénysorozat részeként. Az Ars Poetica címet viselő kiállításon a fotóművész több mint negyven alkotása látható a Bihar Vármegye Képgalériában.

18. alkalommal ünnepelték közösen önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek, képzőművészek, zenészek és színművészek közreműködésével a magyar kultúra napját a határ két oldalán.

Sajtótájékoztató keretében számoltak be a Gróf Tisza István Kórház Böszörményi Nagy Géza termében a gazdasági hatékonyságot növelő, a kedvezőbb energiafelhasználást célzó minisztériumi forrásból megvalósult projektekről január 24-én.

Ezentúl a Berettyóújfalui Járási Hivatalban intézhetőek az adóhivatallal kapcsolatos ügyek is. Az éve eleje óta ugyanis itt működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálata.

1. oldal / 11

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap