Super User

Super User

Január utolsó napján tartották a „Közigazgatási híd a román-magyar határmenti városok között” című projekt zárórendezvényét a városháza nagytermében.

Ünnepélyes keretek között január 31-én adták át azt a tíz helyszínt, amelyek a „Berettyóújfalu, az egészséges zöld város” címet viselő projekt keretében 700 millió forintból újultak meg. A 2014-2020-as ciklusban ez volt a település legnagyobb összegű pályázata.

„Az agyag és én” címmel nyílt kiállítása Magyar Zita fazekas népi iparművésznek a magyar kultúra ünnepe rendezvénysorozat keretében január 21-én.

A Gróf Tisza István Kórház adott helyet a Bihar és Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok és kórházak által közösen beadott határon átnyúló ROHU-449 egészségügyi projekt magyarországi nyitókonferenciájának.

Huszadik alkalommal ünnepelte Berettyóújfalu Nagyváraddal közösen a magyar kultúra napját. Ehhez a nem mindennapi kezdeményezéshez csatlakozott öt esztendeje Debrecen és Margitta is.

Kemény küzdelmek zajlottak a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban, ahol százötven kisiskolásmérette meg magát aMagyar Diáksport Szövetség grundbirkózó diákolimpiai elődöntőjén.

Ahogy a korábbi években, úgy most is az „Alkotni jó!” címet viselő kiállítás keretében mutatkoznak be az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai. A december 16-án nyílt tárlaton az oktatók szabadidejében készült alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

„Népzene szárnyán a Balkántól Magyarországig” – ezt a címet viselte a Filharmónia Magyarország 2019/2020-as évadának első alkalma.

Önállóvá válásának ötvenéves évfordulóját jubileumi emlékezéssel ünnepelte a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma.

Több mint 70 iskola kapcsolódott ahhoz a kísérlethez, melyet a nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record címmel az egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete kezdeményezett.

1. oldal / 27

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap