Országos Könyvtári Napok


Ebben az évben is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz a Sinka István Városi Könyvtár. Könyvbemutatókkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, író-olvasó találkozóval készült a jeles alkalomra. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2018-ban október 1-je és 7-e között került megrendezésre a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb programsorozata.

A könyvbemutatón a szerzőt Muraköziné Kiss Ildikó családtagként faggatta, harmadik beszélgetőtársuk a csökmői Faluház igazgatója, B. Kiss Andrea volt, aki az író családjának csökmői tagjait ismeri jól. A Mezőberényből származó, 18 éves Roxie Blue gyermekkora óta foglalkozik írással. A szerzőt többek között arról kérdeztük, milyen témát dolgoz fel Üdv a fedélzeten című könyve.

Október 4-én író-olvasó találkozó keretében Bosnyák Viktóriával találkozhattak az érdeklődők. A budapesti születésű, ifjúsági írónő „A sirály a király?” című könyvét hozta magával a gyermekkönyvtárba.

A rendezvénysorozat programjain a kisgyerekektől az idősekig mindenkit megszólítanak.

Az Országos Könyvtári Napok egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvekre, az olvasásra és a könyvtárak szolgáltatásaira.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap