Szilágyi Péterre emlékeztek


A Fúvószenekarért Alapítvány Kuratóriumának szervezésében Szilágyi Péter igazgató-karnagyra emlékeztek június 9-én. Ötödik alkalommal is megtelt a Városi Zeneiskola udvara, ahol a jelenlévők együtt gondoltak vissza a fúvós zene nagy művelőjére.

Az ünnepi alkalmon Dr. Csikota József egyetemi adjunktus tartott emlékező beszédet. Az Artisjus- és Hidas Frigyes-díjas fúvóskarmester elmondta, Szilágyi Péter végtelenül fontos örökséget hagyott maga mögött, amit nagy kihívás továbbvinni. Emellett néhány személyes emlékét is megosztotta az igazgató-karnagyról a megjelentekkel.

A visszaemlékezés után a Szilágyi család tagjai, Berettyóújfalu Város Önkormányzatának, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, a Berettyó Kulturális Központ, valamint a város más intézményeinek képviselői helyezték el koszorúikat és virágaikat Szilágyi Péter szobránál. Az eseményen elhangzott, hogy legközelebb 2023-ban tartanak hasonló ünnepséget a karmester tiszteletére. A megemlékezést a Városi Zeneiskola tanulóinak és Hegedűs Imre vezényletével az Ifjúsági Fúvószenekar tagjainak zenejátéka tette teljessé.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap