Tizenheten a Bihari Alkotótáborban


Egy régi hagyományt újjáélesztve sok év után indította el újra a Nadányi Zoltán Művelődési Ház a Bihari Alkotótábort 2018 augusztusában. Ez a hagyomány pedig folytatódott ebben az évben is, augusztus 5-e és 9-e között Potyók Tamás Holló László-díjas festőművész irányításával 17-en vettek részt az egyhetes képzőművészeti műhely foglalkozásain.

A bihari alkotóknak központként ezúttal is a kultúrház kollektív műteremmé alakult színházterme szolgált. Az első két napon élmény gyűjtésként jártak a berettyóújfalui katolikus templomnál és a Csónakázó-tónál is, de élő modellről is festhettek a táborozó alkotók.
A vázlatokból, rajzokból péntekre készültek el a festmények, melyeket a közönségnek is bemutattak a közös tárlatukon, a Bihar Vármegye Képgalériában. Potyók Tamás festőművész szerint igazi közösség alakult a táborban, többen már másodjára vettek részt az egyhetes műhelymunkában. Valamennyi képen látható az egyéniség, de egy egységes benyomásként is lehet tekinteni a produktumokra.
A kiállításmegnyitón elhangzott, ha lehetőség lesz, jövőre is megrendezik a Bihari Alkotótábort. A képgaléria falain egy hétig láthatóak a festmények.
 


Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap