25 éves a Bihari Népművészeti Egyesület


Balog Alíz hegedű és Lajtos Anna zongorajátéka nyitotta a 25 éves Bihari Népművészeti Egyesület gyűjteményes kiállítását október 8-án. A „Szülőföldünk, Biharország” címet viselő tárlaton 64 alkotó 27-féle kézműves munkáját tekinthetik meg az érdeklődők a Bihar Vármegye Képgalériában.

A kiállításmegnyitón elsőként Bulcsu László köszöntötte a jubiláló egyesületet. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke nagy örömmel érkezett a jeles alkalomra Biharba.

Jeles nap ez a mai az egyesület életében – ezekkel a gondolatokkal kezdte köszöntőjét Török Istvánné, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke.

A kiállítást megnyitó V. Szathmári Ibolya néprajzkutatót többek között arról kérdeztük, egy népművészeti egyesület életében milyen jelentősége van negyed évszázadnak.

Az eseményen Török Istvánné emléklapot vehetett át a debreceni Kézműves Alapítvány kuratóriumának tagjaitól példaértékű munkájuk elismeréseként. A tárlatmegnyitót a derecskei Tilinkó Népdalkör előadása tette teljessé.

A 25 éves Bihari Népművészeti Egyesület gyűjteményes kiállítása november 7-ig várja a látogatókat a Bihar Vármegye Képgalériában.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap