Kék péntek a diabétesz világnapja alkalmából


Nyitótánccal indult a diabétesz világnapja alkalmából szervezett Kék Péntek. Az Élet Diabétesszel Egészségesen Sokáig Egyesület 2012 óta minden évben megszervezi a rendezvényt, melyen megemlékeznek az inzulin feltalálójáról, szakmai előadásokat tartanak a diabéteszről és kék-sétával hívják fel a figyelmet a betegségre. A menet a művelődési háztól indult és a Szent István térig kék lufikkal és kék esernyőkkel vonult.

A klub tagjai megalakulásuk óta városi események rendszeres résztvevői, fő feladatuk a prevenció, a betegség kiszűrése és a tanácsadás. 

A délután szórakoztató programjai között helyet kapott a Rákóczi Tagóvoda legkisebbjeinek műsora, a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola citerásainak előadása, Nagy Zsigmond verse és a Nagykereki Bocskai Dalkör népdalcsokra is.  A nap további részében Dr. Gaál Zsolt kutatóorvos mutatta be az ismert típusokon túl az 50 féle cukorbetegséget és kezelési lehetőségeit, Dr. Bessenyei Emília szemészorvos a stressz kezelésről értekezett.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap