XXI. Bihari Számadó Napok


Balázs Amarilla kalotaszegi népdalcsokra nyitotta a XXI. Bihari Számadó Napokat. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Berettyóújfalu Város Önkormányzata által szervezett kétnapos eseménynek ebben az évben is a Kabos Endre Városi Sportcsarnok adott otthont, ahol a megjelent vásározók ismét megmutathatták termékeiket, szolgáltatásaikat.

Az október 12-i megnyitón Bondár Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Berettyóújfalui Szervezetének elnöke elmondta, a Bihari Számadó Napok egy jó lehetőség a bemutatkozásra és az együtt gondolkodásra.

Vitányi István beszédében kiemelte, az eseményen kiállítók valódi értékeket állítanak elő.

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnökének köszöntőjét követően T. Tóth Tibor gratulációját fejezte ki a 21. alkalommal megrendezett számadó napokat illetően. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja hozzátette: a hatékonyság a legfontosabb kérdés.

Szólláth Tibor a térségi seregszemle jelentősége mellett arról is szólt, miért van szükség sikeres vállalkozásokra.

Bónácz János alpolgármester is egyetértett azzal, hogy a Bihari Számadó Napok egy megfelelő alkalom a bemutatkozásra.

Idén is négy kategóriában adtak át díjakat a számadó napokon. A Nyíri István-díjat – amely a város és a térség gazdaságának egészét szolgáló tevékenység elismerése – ebben az évben Bondár Sándor kapta meg.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját Nagyné Gál Edina Renáta vehette át, aki egy fiatal, helyi vállalkozó. Zöldségtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik, az ebből készült termékeket állította ki a rendezvényen.

Termékdíj kategóriában harmadik helyen a BSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakiskolája, másodikon a Bihari Népművészeti Egyesület végzett. Az első helyezett idén Furta Község Önkormányzata lett.

A standok elkészítésének igényességét, szépségét is díjazták. A harmadik helyet a Komádiból érkező Gólián Tímea méhész őstermelő szerezte meg. Második helyezett Szatmári Ferenc népi iparművész lett. Az első helyezettnek járó kupát a szentpéterszegi „Szegről-Végről” Zöldség-gyümölcs Feldolgozó Szociális Szövetkezet vehette át.

Középiskolák ebben az évben is megjelentek kínálataikkal. A Bessenyei György Szakgimnázium már több éve résztvevője a Bihari Számadó Napoknak.

A kétnapos eseményt szakmai előadások és kulturális műsorok is színesítették, a színpadon több mint 13 produkciót láthatott a számadó napok közönsége.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap