Közös futás az emberi méltóságért


Óvodások, általános és középiskolások vettek részt április 19-én a városunkban már évek óta hagyománynak mondható Nárcisz-futáson. A Méltóság Mezeje Program keretében megrendezett eseményen idén is több százan lepték el a BUSE pályát, hogy az emberi méltóság tiszteletét és a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésüket kifejezzék.

Berettyóújfalu ötödik alkalommal csatlakozott e jeles alkalomhoz – mondta el dr. Vitányi István, aki remek időtöltésként beszélt a sportolásról és a futásról. Az országgyűlési képviselő a testmozgás egészségmegőrző hatásaira hívta fel a figyelmet. Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság Mezeje Program vezetője büszke arra, hogy több ezer gyermeket, szülőt és pedagógust sikerült megszólítaniuk ebben a témában. Nagy eredménynek nevezte, hogy a berettyóújfalui tankerületben közel 5000-ren mozdultak meg e nemes cél érdekében.

A Herczegné Balázsi Gyöngyi vezette zenés bemelegítés után a kisebbek és nagyobbak egy kört futottak a BUSE pályán. A jelenlévők részvételükkel tovább erősítették a Nárcisz-futás egyik legfontosabb üzenetét, hogy az emberi élet méltóságát az utolsó pillanatig meg kell őrizni.Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap