Megújul a Civil Udvar


A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül felújítás és fejlesztés vár a Berettyóújfalui Civil Udvarra bruttó 35 millió forint összértékben. A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott és ezzel kapcsolatos közzétett helyi pályázati felhívás ismertetése okán tartottak sajtótájékoztatót június 20-án a Polgármesteri Hivatal Kabinet-tárgyalójában.

Bónácz János alpolgármester a Berettyóújfalui Helyi Akciócsoportot mutatta be, amelynek nagy szerepe van abban, hogy a Civil Udvar is megújulhat. A HACS által kiírt pályázatok célja, hogy a város hosszú távú közösségi és kulturális tartalmú fejlesztése tudatos módon valósuljon meg.

Tikász Ferenc munkaszervezet-vezető a Civil Udvart érintő felhívás részleteit és az intézményre váró felújításokat ismertette.

A CLLD-s felhívásokra kizárólag berettyóújfalui székhelyű civil szervezetek pályázhatnak. A város és a HACS célja, hogy ez a projekt minél hamarabb megvalósuljon, mivel erre a pályázatra fog épülni az összes többi felhívás és nagy része a Civil Udvarban fog létrejönni.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap