Rekord összeg gyűlt össze az egészségváros programon


Sokan csatlakoztak ahhoz az egészségsétához, ami a termálligettől indult és a Szent István térig tartott, és amely a Richter Egészségváros berettyóújfalui helyszínének felvezetője is volt egyben. A Richter Egészségváros Program június 8-án szombaton 11 év után ismét Berettyóújfaluba érkezett, ugyanazzal a céllal: támogatni a helyi egészségügyet, ebben pedig a helyi lakosok is segíthetnek, hiszen ingyenes szűrőprogramokon, előadásokon vehetnek részt.

Színpadi programok és bemutatók tették teljessé a napot. A reggeli bemelegítő tornát Katus Attila tartotta, megmozgatva a főtéren lévőket. A sportaerobik világ-, és Európa–bajnok a testmozgás mellett hasznos tanácsokkal is szolgált, és az egészséges életmód jelentőségéről is beszélt. A 2009-ben útjára indított Richter Egészségváros program eddigi 104 állomásának mindegyikén részt vett Katus Attila.
 
Az egészségmegőrzést, prevenciót támogató programsorozat célja, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése és fenntartása érdekében. Az egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozaton való részvétellel a Richter Gedeon által felajánlott három és félmillió forintos alapadományt lehet növelni.
 
Muraközi Zoltán az ünnepélyes megnyitón úgy fogalmazott, szeretnék megsokszorozni az alapadományt. A Gróf Tisza István Campus igazgatója azt mondta, nagy céljuk van, és az adományból szeretnék a szülészeti és nőgyógyászati ambulanciát új helyre költöztetni, ahova az alapellátási ügyelet kerülne át.
 
Az egész nap folyamán több mint 10 féle szűrővizsgálattal várták az érdeklődőket, emellett pedig 15 féle egészségügyi témában tanácsadás, beszélgetések és edukációs program is szolgálta az egészségmegőrzést és prevenciót.
 
A nap háziasszonya Barabás Éva műsorvezető volt, aki nagyon készült az alkalomra, és a több mint századjára felépült sátorváros berettyóújfalui helyszínétől el volt bűvölve. Azt is elmondta szívügyének tekinti az egészségváros valamennyi célkitűzését.
 
Összesen tehát 13 416 000 forint gyűlt össze a nap alatt. Az eredményhirdetésen elhangzott, kiemelkedő volt a koleszterinszint- és vérnyomásmérések száma, mely elérte a félszázat, az esemény közösségi oldalát pedig 2790-en követték, akik ugyanúgy növelték az adomány összegét.
 


Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap