Újabb állomás a hűtéstechnikai szerviz életében

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Express Hűtéstechnikai Szerviz Kft. A több mint 30 éves múlttal rendelkező családi vállalkozás egy közel 300 millió forint összköltségű projekt keretében fejlődött tovább.

 

Fontos az értékteremtés

 

Az üzemcsarnok ünnepélyes megnyitóján Pajna Zoltán kiemelte: Tóth László és csapatának elmúlt évei úgy teltek el, hogy beruházásokat valósítottak meg, de emellett az újrahasznosításra is nagy hangsúlyt fektetnek. Gondolatait azzal folytatta, az értékalkotás egy sokat számító tevékenység. – Ez a GINOP Pluszos projekt is erről szól, vagyis hogy magas hozzáadott értéket kell megvalósítani, egyfajta GDP növekedést kell vállalnia a pályázatot elnyerő cégeknek. A program, a 2021-27-es időszakban több mint 14.000 vállalatot szeretne támogatni, emellett a munkaerő-piaci alkalmazkodást elősegítő intézkedésekbe is több mint 100.000 személyt szeretnénk bevonni. Működni fog az Ifjúsági Garancia Program, valamint az operatív program az új és kibővített szolgáltatásokban közreműködők számát több mint 173.000 főben határozza meg a felsőoktatás, illetve szakképzés tekintetében – ismertette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz prioritásait a vármegyei önkormányzat közgyűlésének elnöke.

 

Hűség, együttműködés, bizalom

 

„Bátran támaszkodjunk a helyi értékeinkre” – hangsúlyozta köszöntőjében Muraközi István. Városunk polgármestere arról is beszélt, az olyan dolgok, mint a hűség, az együttműködés és a bizalom jól jellemzik Tóth László életét. – Születése óta lojális Berettyóújfaluhoz, 50 éve a szakmájához, a vállalkozásához és a munkatársaihoz is. Az együttműködést tekintve elmondhatjuk, hogy a cég évtizedről évtizedre előrébb és előrébb jutott, ami egy igazán megsüvegelendő dolog. Emellett Laci – a Bihari Vállalkozók Baráti Társaságának tagjaként – sok olyan programból (egészségügyi dolgozók köszöntése a Semmelweis-napon, adományozás gyermekekkel foglalkozó intézményeknek) szervesen kivette a részét, amiért hálásak lehetünk neki. Ami pedig a bizalmat illeti: azokkal a helyi vállalatokkal, akikkel a település építésén és szépítésén közösen dolgoztunk, dolgozunk, még soha nem kellett a megkötött szerződést felbontani, mert megvolt a kellő elkötelezettség mindkét fél részéről. Így van ez az Express Hűtéstechnikai Szerviz Kft.-vel is, és ez a legfontosabb.

 

Hasznos dolgok a nyugodt munkavégzéshez

 

A hűtéstechnológia területén tevékenykedő vállalkozás a támogatásnak köszönhetően egy 1.600 négyzetméteres csarnokot épített polcrendszerrel együtt, vásárolt három villás targoncát, kettő aggregátort, egy-egy takarítógépet, ollós emelőt és panel emelő adaptert, továbbá három napkollektort is felszereltek az épületre, amik mind-mind a dolgozók zavartalan munkavégzését biztosítják. A kft. a projekt megvalósításához az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, illetve hazai, központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában 209,3 millió forint támogatásban részesült.

A január 27-ei alkalmat számos kulturális műsorszám – citeraszó, versmondás és táncelőadás – színesítette.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap