Ingyenes lakossági LED-csereprogram

Ingyenesen lehet E27-es és E14-es foglalatú LED izzókat igényelni március 15-ig. A fontos, a lakosság mindennapjait érintő programra a CYEB Energiakereskedő Kft., illetve Berettyóújfalu Város Önkormányzata jóvoltából nyílik lehetőség.

A lakossági LED-csereprogramban több hazai település – köztük Győr és Debrecen – is részt vesz vagy részt vett már. A Berettyóújfalut érintő csereprogram részleteiről sajtótájékoztató keretein belül Muraközi István polgármester, illetve Bónácz János alpolgármester beszélt.

A CYEB felhívása szerint a LED fényforrások használata jelentős csökkentést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően a használója lényegesen kevesebb hulladékot termel, mint a hagyományos izzót használók.

A Kft. weboldalán – https://ledcsere.hu/ – található kalkulátorral kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez a korszerű izzók használata. A programra a ledcsere.hu oldalon regisztrálva bárki jelentkezhet, akinek a nevén van villanyszámla, illetve berettyóújfalui lakcímkártyával rendelkezik. A rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az adott háztartásban található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hány ingyenes LED-re jogosult az igénylő. Fontos, hogy a regisztrációkor az átvételi helynél Berettyóújfalu szerepeljen.

A sajtótájékoztatón elhangzott, akinek nem sikerül elektronikus úton regisztrálnia, annak a Nadányi Zoltán Művelődési Ház földszintjén található Berettyó Kártya Információs-Ajándékpont munkatársai nyújtanak segítséget hétfőtől péntekig 8-16 óra között.

A jelentkezések ellenőrzése néhány munkanapot vesz igénybe. A jelentkezők az átvétel időpontjáról a regisztrációt követő hetekben e-mailben értesülnek.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap