Bencéért fogott össze a város

Jótékonysági napot tartottak Bence gyógyulásáért. A hétéves kisfiúnál áprilisban diagnosztizáltak daganatos betegséget, speciális ápolása és kezelése miatt szülei nem tudták folytatni munkájukat. A nemes célú rendezvény egy nyolcfős baráti társaság kezdeményezése volt. Bencéért egy város fogott össze, és ment el a Nadányi Zoltán Művelődési Házba, hogy valamilyen formában hozzájáruljon felépüléséhez.

Csontos Péter, a rendezvény egyik szervezője hírlapunknak elmondta, a jótékonysági esemény által a létfenntartáshoz, illetve a steril körülményekhez szükséges feltételeket szeretnék megteremteni a kisfiú számára.

A napot többek között kungfu és néptánc bemutató, gyerekműsor, piruett és hastánc előadás, zenés műsor, valamint a Simple Blues Band koncertje színesítette. Az előadásokkal egyidejűleg kézműves foglalkozásra és vásárra is lehetőség nyílt. A börzéhez a Bihari Népművészeti Egyesület művészei ajánlottak fel szebbnél szebb tárgyakat. A kézműves termékek mellett házi készítésű süteményeket is lehetett vásárolni, az ezekből befolyt pénzösszeget – a nap során összegyűlt adományokkal együtt – Bence gyógyulására fordítják. Kiss-Karácsony Krisztina, az alkalom másik szervezője hangsúlyozta, süteményt több mint 30 személy ajánlott fel. Emellett mint mondta, több mint 200 tombola felajánlás érkezett, továbbá jelentős számú zsákbamacskát tudtak készíteni a felajánlóknak köszönhetően. Hangsúlyozta, őket is meglepetés érte, mennyien csatlakoztak az eseményhez, melyet műtárgy licit tett teljessé. Több helyi, illetve helyi kötődésű alkotó ajánlotta fel művét, melyek soraiban többek között ékszerek, festmények, grafikák és képzőművészeti alkotások szerepeltek. Kiss-Karácsony Krisztina a jótékonysági alkalom kapcsán kiemelte, az összefogás pozitív energiával töltötte fel a családot, akiknek mint mondta, nem csak anyagilag, hanem de is megterhelő ez az időszak.                   

Bence és családja a jótékonysági eseményen nem tudott részt venni, mivel a kisfiú immunrendszere ehhez egyelőre nem elég erős. A szülők azonban hálájukat üzenet formájában juttatták el, amiben Bence történetét, idáig vezető útját is elmesélték.

Aki a jótékonysági alkalmon nem tudott részt venni, ám szeretne a családnak segíteni, az többek között banki átutaláson keresztül anyagi segítséggel tud hozzájárulni Bence gyógyulásához. Mindemellett, mivel a kisfiú szervezete speciális táplálkozást igényel, otthon, vagy helyi termelők által termesztett zöldségek, gyümölcsök felajánlása is nagy segítséget jelent a család számára.

BANKSZÁMLASZÁM: 10400384-86767050-89651004
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: UJHELYI SÁNDOR

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap