Alkotni jó!

Ahogy a korábbi években, úgy most is az „Alkotni jó!” címet viselő kiállítás keretében mutatkoznak be az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai. A december 16-án nyílt tárlaton az oktatók szabadidejében készült alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

„Különös ismertetőjelem, hogy Igazgyöngy rajongó vagyok” – kezdte gondolatait Börcsök Klára. A kiállítást megnyitó gyermekvédő szociális munkás a 2019-ben húsz éves Igazgyöngy Alapítvány mellett a művészeti iskolában dolgozókról is szólt. – Ők azok, akik a berettyóújfalui járás hat helyszínén, közel hétszáz gyermeket elérve végzik áldozatos munkájukat. Hivatásuk során azonban már nemcsak a képzőművészet megszerettetését végzik, hanem szociális közösségfejlesztő, életmentő, előre mutató tevékenységet folytatnak segítő kollégáik hatékony közreműködésével. Az a komplex munka, amit tíz évvel ezelőtt kidolgoztak egy húsz éves programra, az reményt ad arra, hogy van kitörési lehetőség, hogyha nem nyugszunk bele, akkor van kiút, csak be kell indítani ezt a változást. Az indításhoz azonban kell egy jó motor – mondta Börcsök Klára, aki szerint ez a motor L. Ritók Nóra és elhivatott munkatársai.

Az „Alkotni jó!” című kiállításon tizenegy alkotó (Berényi Anna, Gyetvai Piroska, Karácsony Krisztina, Kiss Papp Csilla, Kovács Lajos, Kovácsné Papp Anikó Orsolya, L. Ritók Nóra, Marozsán Fanni, Nagy Magdolna, Rácz Erika, Török Zita) munkái láthatóak a Bihar Vármegye Képgalériában. – Mindenkinek hagyjuk, hogy az egyéni alkotómunkáját mutassa meg, így egy adott témára nem lehet felfűzni az itt bemutatott tárgyakat, melyek különféle technikával készültek. A grafikai és festészeti alkotások mellett textil-, kerámia-, fém-, illetve ötvösmunkák vannak jelen a tárlaton – tudtuk meg Török Zitától, az Igazgyöngy AMI igazgatóhelyettesétől.

A kiállításmegnyitón közreműködtek a József Attila Általános Iskola tanítványai, Balog László és Balog Alíz. A tárlat január 17-ig tekinthető meg.

 

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap