Valódi élményt adni a gyerekeknek

„Népzene szárnyán a Balkántól Magyarországig” – ezt a címet viselte a Filharmónia Magyarország 2019/2020-as évadának első alkalma.

Az ifjúsági bérletsorozat december 13-ai állomásán a Zűrös Banda adott koncertet a Berettyóújfalui Tankerületi Központ diákjainak. A formáció balkáni és magyar muzsikát játszik egy kis elektronikával, illetve modern, zenei elemekkel megspékelve. Berettyóújfalui fellépésüket a gyerekek bevonásával igyekeztek még izgalmasabbá tenni. – A hazai, illetve nemzetközi világzenei éra ismert és elismert művészeiből alapítottuk meg a zenekart. Mindannyian rajongunk a balkáni és magyar zenékért, amit szeretnénk egy kicsit maibb, emészthetőbb formában a közönség elé tárni. Az ének mellett autentikus, népi hangszerek és modern, zenei eszközök is megszólalnak a bandában – mondta Kertész Ákos zeneművész.

A banda tagjai – a koncert ideje alatt – próbáltak valódi élményt ajándékozni a fiataloknak. A közel egy órás zenei utazáson keresztül nemcsak a stílusokat, hanem az ezekben a műfajokban megszólaló hangszereket is megismerhették a gyerekek.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap