Átadták a vásárcsarnokot

Ünnepélyes keretek között július 18-án adták át a hetven millió forintból épült vásárcsarnokot. A meglévő piac bővítéseként egy több mint 420 négyzetméteres épület jött létre.

Dr. Vitányi István köszöntőjében a piac fokozatos fejlődéséről tett említést. Az országgyűlési képviselő szerint azok, akik használni fogják a vásárcsarnokot vagy az az előtti helyeket, meg lesznek elégedve a beruházás eredményével.

„Komolyan gondoljuk azt a szlogent, hogy Helyit a helyiektől!” – kezdte gondolatait Muraközi István. – A pályázat tartalma és mondanivalója – folytatta a polgármester –, hogy helybeli termékeknek a piacra jutását segítsük, és a vásárlók lokális árut tudjanak fogyasztani. A projekt megvalósításával nagyobb terület, sokkal tágasabb fedett hely jött létre, jobb körülményeket tudunk teremteni nemcsak a vevőknek, hanem az eladóknak is. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló vásárcsarnokot a Labert Hungary Kft. készítette el, az építés során hat árusító üzletrész – áramvételi, kézmosási és mosogatási lehetőséggel –, egy nyitottabb, fedett rész (asztalokról történő értékesítésre), piacfelügyeleti iroda, illetve toalett került kialakításra. A klasszikus piaci árusítás mellett az épület alkalmas termékbemutatók, kisebb tájékoztatók megtartására is. A bérlők kiválasztása, valamint a bérleti szerződések megkötése innentől kezdve a Herpály-Team Kft. feladata. Egy határon átnyúló pályázat keretében pedig – Margittával közösen – közel egy millió euróból a piac teljes útfelületének, csapadékvíz elvezetésének, világításának energetikai felújítása valósul meg a közeljövőben – tudtuk meg.

Az ünnepi alkalmon közreműködött a Bajnóca Néptánc Egyesület, a vásárcsarnok átadását követően helyi termékek kóstolására volt lehetőség. Az új létesítményt Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Muraközi István polgármester, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Bónácz János alpolgármester és Bondár Sándor, a Herpály-Team Kft. ügyvezetője adta át.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap