Koncertek és az alkotói pályázat eredményhirdetése a főtéren

A Mystique mazsorett csoport produkciója nyitotta a város napja alkalmából szervezett programok sorát május 25-én a főtéren.

A Nagyváradról érkezett táncosok 16 éve próbálnak valami újat adni a közönségnek. A csoport évek óta szerepel az országos és nemzetközi bajnokságok aranyérmesei között.

A mazsoretteseket a 2009-ben alakult Kiskalász zenekar gyermekkoncertje követte. Az együttes csak saját maguk által megzenésített verseket, valamint általuk írt szövegű dalokat játszik. Eddig öt lemezük jelent meg, melyből kettő aranylemez lett.

A programban helyet kapott a Tájak-Házak-Ízek Fesztiválon nagy sikert aratott óriáspalacsinta sütés. Az édesség többszöri elkészítéséért az öt éve működő Karancsvölgyi Jótevők Egyesülete volt a felelős, akik ezúttal más finomsággal is készültek. A Nógrád megyei Karancslapujtőről érkezett társaság 300 főre főzött palócgulyást, az 1,80 átmérőjű sütőben készített palacsintáikat – kakaós, lekváros ízesítéssel – több száz gyermeknek és felnőttnek kínálták.

A délután folyamán a 2005-ben Gyulán alakult Dirty Slippers is színpadra lépett. Történetükben a szerencse hamar a punk rock együttesre mosolygott, hiszen negyedik koncertjüket a Supernem előtt, a kilencediket a Petőfi Csarnokban adhatták. 2009-től napjainkig a négytagú Dirty Slippers a Republic állandó vendégzenekara arénákban és fesztiválokon egyaránt.

Az önkormányzat első alkalommal hirdetett kreatív, alkotói pályázatot „Berettyóújfalu, az én városom” címmel. A pályázókat és díjazottakat ezen az alkalmon hirdették ki.

Sok évet várt Berettyóújfalu közönsége arra a Rúzsa Magdi koncertre, amely a város napja rendezvénysorozatot koronázta meg. A másfél órás zenei élményre több ezren voltak kíváncsiak a Szent István téren. A hatalmas rajongó tömeg együtt énekelte az előadóval a legszebb Rúzsa Magdi dalokat.

A nap során az ÉDES Egyesület, a Berettyóújfalui Praxisközösség és az Egészségfejlesztési Iroda sátraiban egészségügyi szűrésekre is volt lehetőség. Mellettük a Bihari Népművészeti Egyesület, a Büntetés-végrehajtás toborzó, illetve a Berettyó Kártyát értékesítő csapat is a helyszínen volt.

 

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap