Majális a BUSE pályán

Ebben az évben is színes programokkal készültek a majálisra városunkban. A BUSE pályán megtartott alkalmon táncos és zenés műsorok sokasága szórakoztatta a közönséget.

A délutánt a már hagyománynak számító futballtorna eredményhirdetése nyitotta. Idén öt csapat nevezett, harmadik helyen a Szentmártoni Gang, másodikon a Nándor nevet viselő együttes végzett. A győztes gárda, a Bad Boys négy ponttal előzte meg a dobogós helyezetteket.

Ezt követően igazi májusváró kavalkádot láthattak a jelenlévők, ugyanis helyi, művészeti csoportok lepték el a színpadot. Fellépett – mind az öt csoportjával – a Bajnóca Néptánc Egyesület, a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesülete Hagyományőrző Népdalköre, a Rengő Néptáncműhely, a Peszterce Néptáncegyüttes, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Senior tánccsoportja, az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola hastánccsoportjai, valamint a Kenza Amatőr Hastánc Együttes.

Az énekes, táncos produkciókat a 2016-ban alakult Kelet Brass Band fellépése követte. Az együttes újraértelmezte a fúvószenekar fogalmát, a mai modern slágereket és old school örökzöldeket zenésítették meg rézfúvós hangszerekre. A 2017-es VI. Ceglédi Utcazene Fesztiválon első helyet elért formáció nyolc főből áll, a bandában trombiták, harsonák, tuba, dob és szaxofon szólal meg.

A BUSE pályán felállított sátrakban a helyi önkormányzat kérdőívvel, a Bihari Múzeum kvízjátékkal, a Sinka István Városi Könyvtár játékos feladatokkal, rejtvényekkel készült, de Berettyó Kártya átvételre és vásárlásra, az ÉDES Egyesület standjánál egészségügyi szűrésekre is volt lehetőség. Ezenkívül vidámpark is várta a látogatókat.

Pintácsi Viki interaktív gyermekműsorával érkezett a berettyóújfalui majálisra. Popzenei műsorai mellett 12 éve van gyerekprogramja is az énekesnek, amit elsősorban arra épít, hogy játékosan megmozgassa a kisebbeket a színpadon. Városunkban legújabb, Buborék Party című dala is helyet kapott produkciójában, amihez sok szappanbuborékot is hozott magával.

A nap programjából a nótaszó sem hiányozhatott, közel egy órán keresztül Mohácsi Brigitta szórakoztatta a nézőket, aki a Nagyváradi Egyetem Zeneművészeti Karának ének szakán diplomázott. A paptamási származású énekesnő a Sláger TV csapatának is tagja.

A retro műfaja is helyet kapott a repertoárban a Veres 1 Színház művészeinek közreműködésével, majd Kökény Attila koncertje következett, akinek az igazi ismertséget a Megasztár ötödik szériája hozta el. 2010 legjobb férfi hangja 2000-ben kezdett el énekelni, húsz éve játszik zongorán, dalait ő maga írja, jelenleg két új számon dolgozik.

A nap Kmecz Anna koncertjével ért véget. Az énekes – zenekarával – saját, megzenésített versei mellett szívéhez közel álló – Bikini és Rúzsa Magdi – dalokat adott elő.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap