III. Kabos Endre-emléknap

Idén harmadik alkalommal emlékeztünk meg Kabos Endre háromszoros olimpiai bajnok kardvívóról november 5-én, születése (1906) és a berettyóújfalui emléktölgy elültetésének (1936) évfordulója napján.

 

A délelőtt folyamán a város öt általános iskolájának harmadik osztályosai – mintegy 160 diák – tekintette meg a debreceni Békéssy Béla Vívó Klub fiataljainak bemutatóját, majd e nemes sportból a gyakorlatban is ízelítőt kaphattak: műanyagból készült kardmásolatok segítségével maguk is kipróbálhatták a vívást.

Délután a Kabos Endre Városi Sportcsarnok emléktáblájának megkoszorúzása után nyílt meg a Hajdú-Bihar megye olimpiai bajnokai c. tablókiállítás a Bihari Múzeum időszaki kiállítótermében. Muraközi István polgármester köszöntötte a vendégeket, majd dr. Fésüs László, a Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet tagja, a kiállítás kurátora nyitotta meg a tárlatot. A rendezvényt Sain Máté színesítette Kabos Endre önéletrajzi írása részleteinek felolvasásával.

A kiállítás november 23-ig díjmentesen tekinthető meg hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Előre bejelentett óvodai és iskolai csoportoknak ingyenes foglalkozást biztosítunk. Bejelentkezés: 54/402-390, 30/915-0419 (Korompainé Mocsnik Marianna – óvodások, általános iskolások), 54/402-273 (Dr. Krajczárné Sándor Mária – középiskolások).

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap