1,6 milliárd forintból fejlesztett a TAMA Hungary Kft.

12.000 négyzetméteres raktárcsarnokkal bővült a Tama Hungary Kft. berettyóújfalui üzeme, melynek ünnepélyes avatását szeptember 26-án tartották.

A mezőgazdasági csomagolótermékek gyártásával foglalkozó, izraeli tulajdonú TAMA cégcsoport berettyóújfalui gyára 2009-ben, megalakulása évében 46 fővel, 25.000 tekercs hálót és 4.000 tonna bálázó zsineget gyártott 2.400.000 euró árbevétel mellett. Az évek során a dolgozói létszám 330 főre, a háló termelés 320.000 tekercsre és a zsinegtermelés 16.000 tonnára emelkedett 70 millió euró árbevétel mellett. A cégcsoporton belül a berettyóújfalui gyár a legnagyobb és legeredményesebb. A folyamatos piackutatásnak, a világméretű marketingnek és az innovatív szemléletű termékfejlesztésnek köszönhetően folyamatosan bővül megrendelőinek köre.

Az átadáson Győrfi Sándor ügyvezető igazgató beszédében elmondta, a cég filozófiájának központi eleme az innováció. Az igazgató ismertette, a bálazsineg termelés egy stratégiai terméke a helyi vállalkozásnak, a cég partnerei pedig prémium gépgyártók. A termelés növekedésével, valamint a raktározás és logisztikai kapacitás hiány okán megnőtt az igény egy új raktárépület kialakítására, melyben ezentúl 10.000 raklap tárolható – mondta az igazgató.

A helyi sikerekhez Győrfi Sándor és Antonio Silletti munkája nagyban hozzájárultak – emelte ki Amiram Mainz, a Tama Group GmbH beszerzési igazgatója. Úgy folytatta, cégünk nem csak magyar, hanem külföldi piacot is kiszolgál prémium minőségű termékeivel, Berettyóújfaluban is hosszú távra tervezünk. Kollégái munkáját magyar nyelven is megköszönte.

Tállai András miniszteri helyettes, pénzügyminisztériumi államtitkár örömét fejezte ki, hogy szülővárosához, Debrecenhez közel a kelet-magyarországi régió is épül és fejlődik. – A mai nap üzenete, hogy megfelelő a politikai és gazdasági közeg, érdemes tőkét befektetni, mely a magyar emberek munkája által meg fog térülni – fogalmazott Tállai András.

Köszöntőjében Muraközi István polgármester egy filozófus, Lao-Ce gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel: „Terebélyes fa hajszál-gyökérből fejlődik, kilenc-emeletes torony, kupac földből emelődik, ezer-mérföldes utazás, egyetlen lépéssel kezdődik”. A hosszú távú kapcsolat mindenkinek gyümölcsöző és fontos, hogy minél több termést hozzon ez a fa, bizony a termőföld is gazdag termést tud hozni – zárta gondolatait a polgármester.

KHSz.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap