Idén is táboroztak a város általános iskolásai

Ebben az évben is megrendezésre került a napközi Erzsébet-tábor Berettyóújfaluban. Városunkban több száz gyermek töltötte a nyári szünet egy részét általános iskolájában.

Ebben az évben is megrendezésre került a napközi Erzsébet-tábor Berettyóújfaluban. Városunkban több száz gyermek töltötte a nyári szünet egy részét általános iskolájában, ahol a sport, hagyományőrzés, kézművesség, közösségépítés témájához kapcsolódó színes programok várták a fiatalokat.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában június utolsó két hetében 50-50 tanuló vett részt az Erzsébet-táboron. Emellett 42 fő a Balatonra is eljutott a program keretein belül. Minden évben megszervezik az Erzsébet-tábort a tanintézményben, ahol gondot fordítanak a közösségfejlesztésre, az egészséges életmódra, a kirándulásra és kihasználják a helyi adottságokat, ezáltal a gyermekek megismerik településük értékeit. Az érdekes és különféle programok között sportversenyek, fagyizás, kirándulás a Nyíregyházi Állatparkba, városnézés kisvonattal, bobozás és buborék show szerepelt.

A József Attila Általános Iskolában nagy hagyománya van az Erzsébet-tábornak. Hazánkban elsőként ebben a tanintézményben került megrendezésre a próba tábor és a berettyóújfalui iskola programja az ország más oktatási intézményeiben is mintául szolgált. A tábor megvalósítására majdnem három millió forintot nyert az általános iskola. Június 25-e és július 6-a között 160 diák vett részt a programokon. A fiatalok a bobozás és kisvonatozás mellett mesedélutánon, solymászbemutatón, a debreceni Kerekerdő Élményparkban, gyermek aerobik, illetve néptánc foglalkozáson jártak, gyümölcssalátát készítettek, gyertyát mártottak, valamint lúdtollal írtak.

Második éve rendezte meg saját oktatási intézményében a tábort a Széchenyi István Tagiskola, ahol úgy látták, a szülők szeretnék, ha gyermekeik hasznos, tartalmas szabadidővel gazdagodnának a nyári szünidőben. A szervezők változatos, a gyerekek érdeklődésének és életkorának megfelelő programokkal készültek. A tanulók – elsőtől hetedik osztályig – többek között játékszigeteket építettek, a Hortobágyon lovasbemutatón vettek részt, moziban és strandon jártak , sziklakertet építettek.

A Hunyadi Mátyás Tagiskola három hetes Erzsébet-táborán idén több mint 250 diák vett részt. Az intézmény negyedik alkalommal szervezte meg a tábori programokat, az első turnusra 98, a másodikra 78, a harmadikra 75 tanuló jelentkezett. A tagiskola növendékei debreceni, hortobágyi és bojti kiránduláson, mozi- és múzeumlátogatáson, strandoláson, kerékpártúrán, íjász-, illetve sportbemutatókon jártak. Emellett kézműveskedés, társasjátékozás és léghokizás is várta a fiatalokat.

Minden Erzsébet-táborban a színes és tartalmas programok mellett naponta – 8 és 16 óra között – négyszeri étkezést biztosítottak a gyerekeknek és az egészséges táplálkozás alapelveire próbálták nevelni őket.

 

Sz.M.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap