Szeretethíd – református önkéntes nap

A Magyar Református Szeretetszolgálat tízedik alkalommal rendezte meg Szeretethíd elnevezésű programját, amelynek célja, hogy az emberek közösen tegyenek egymásért, a helyi, gyülekezeti közösségekért és a teremtett világért.

A május 25-ei megnyitón Muraközi István mondott köszöntőt. Városunk polgármestere kiemelte: az egész Kárpát-medence területére kiterjedő eseményhez a Berettyóújfalui Református Egyházközség elsők között csatlakozott, így a helyi önkéntesek eddig mind a tíz alkalmon kivették részüket a munkából. – A Szeretethíd csak akkor tud összetartani bennünket, hogyha Istenre, egymásra figyelünk és így nyújtunk egymásnak segítséget – mondta el Majláth József lelkész a megnyitó áhítaton. Ez a program egy jó alkalom arra, hogy egymás iránti érzelmeinket, szeretetünket egészen különleges formákban fejezhessük ki. Az önkéntes munkák elvégzésére több munkacsoportban került sor. A feladatok között szerepelt szemétszedés, templomtakarítás, virágültetés, választási plakátok leszedése, lelki szolgálat (istentisztelet, éneklés, versmondás) a Fényes Házban és a Mátyás utcai otthonban.

Ezek az események a közösen végzett munka örömére tanítanak és elgondolkodtatnak azon, mi is az, hogy szeretet, amely ebben az esetben embereket, nemzedékeket összekötő alkalomként is jelen van. A református önkéntes napra a város több tanintézményéből – a József Attila és a II. Rákóczi Ferenc általános iskolákból, az Eötvös József Szakgimnáziumból, valamint az Arany János Gimnáziumból – érkeztek fiatalok és más önkéntesek, hogy szebbé tegyék környezetüket.

 

Sz.M.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap