Ajándékozás a gyermekosztályon

A Fidelitas Mikulása mellett a 2017-es év mézkirálynője is látogatóban járt a Gróf Tisza István Kórház gyermekosztályán. Az osztály lakói a csomagokon túl mézet is kaptak december 6-án.

A Berettyóújfalu és Vidéke Méhészek Egyesülete, valamint a Bihari Mézlovagrend tagjainak – akik első alkalommal ajándékoztak mézet beteg gyermekeknek – nevében Szabó Imre köszöntötte a jelenlévőket. Fekete András, a Bihari Mézlovagrend nagymestere elmondta, számukra az a legfontosabb, hogy minden gyerek tudjon mézet kóstolni, valamint megismerni jótékony hatásait. Ezzel a gesztussal szerették volna elősegíteni a kis betegek mihamarabbi felépülését, valamint az egészséges életmódra nevelés is céljaik között szerepelt. Az adományokat a 2017-es év mézkirálynője, Balla Nóra adta át a kicsiknek. A méz nagyköveteként kiemelt küldetésének tekinti, hogy minden gyermek ehessen a természetes édesítőszerből.

A Fidelitas – akik közel tíz éves rendszerességgel járnak vissza az intézménybe – Télapója nem először járt a kórház gyermekosztályán, ezúttal is édességgel teli csomagokkal érkezett. Tikász Ferenc, az Egyenlő Esély Egyesület elnöke elmondta, nagy jelentőséggel bírt számukra, hogy megajándékozhatták a kisebbeket, ezzel is szerették volna elősegíteni gyógyulásukat.

A gyermekosztály lakói a meglepettség mellett örömmel fogadták és boldogan vették át a Mikulás napi mézeket, valamint édességcsomagokat.

 

Sz.M.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap