Kenyérosztás Szent Erzsébet ünnepén

Árpád-házi Szent Erzsébet napján, november 19-én szentmisét és kenyérosztást tartott a Magyar Katolikus Karitász berettyóújfalui csoportja.

A második alkalommal megrendezett eseményen megemlékeztek a tevékeny szeretet példaképéről, majd a felajánlott cipókat a hátrányos helyzetűek között osztották szét.

Rákóczi Jenő, plébániai kormányzó elmondta: Célunk a kenyérosztással a rászoruló családok támogatása és egyúttal az összefogás. Szeretnénk megmutatni a világnak, tudunk önzetlenségből segíteni, viszonzást nem várva. Idén a helyi pékségek 183 cipót ajánlottak fel, ebből az egyik helyről negyven darab az alkalmazottaknak volt köszönhető, akiknek sokat számít, hogy segítsenek másokon. A plébániai kormányzó arról is beszélt, mennyire fontos, hogy észrevegyük mások baját, szükségletét, és lehetőségeinkhez mérten támogassuk őket. A helyi karitász csoport tagjai keresik is azokat, akiknek szükségük van akár a mindennapi kenyérre is.   

A cipókat szentmise keretében áldották meg, majd kiosztották őket a rászorulóknak és az egyházközség tagjainak. Azoknak, akik nem vettek részt az istentiszteleten, a karitász csoport munkatársai juttatták el a kenyereket.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap