Jótékony célért fociztak

A Bihari Sebészeti Alapítvány szervezésében első alkalommal rendeztek jótékonysági foci tornát, melyet a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban rendeztek. Az adománygyűjtő rendezvény célja egy gyermekszállító műtő hordágy megvásárlása volt. A hagyományteremtő szándékkal induló jótékonysági foci tornán április 22-én 10 csapat „rúgta a bőrt” melyen végül a Katasztrófavédelem focistái szerezték meg az első helyett.

Dr. Kóti Csaba főorvos a rendezvény házigazdájaként elmondta, az alapítvány a kórház számára egy olyan gyermek betegszállító kocsit vásárolna, amivel biztonságosabban lehet átvinni a gyermekeket a műtétre. A jótékonysági foci torna meghívásos tornaként indult útnak, mely szerencsére nemzetközivé is vált, így a Romániából érkező két válogatottal összesen 10 csapatból álló tornát tudtak megrendezni – mondta a főorvos, az alapítvány elnöke. Akik pályára léptek: Rendőrség, Bíróság, Székelyhíd, Mentők, Kormányhivatal, LAB-ert, Katasztrófavédelem, Kórház, Sápia és Élesd. A jó hangulatú, de néha kemény párharcokat, ütközéseket is hozó csoportmérkőzéseket követően, immár a legszerencsésebb négy csapatnak szurkolhattunk. Mind a játékosok, mind a szurkolók izgalmas pillanatokat élhettek át, a szebbnél szebb cselek és bombagólok láttán. A dobogó harmadik fokára két csapat is pályázott a Székelyhíd és LAB-ert. Végül a LAB-ert játékosai bizonyultak jobbnak, ezzel biztosítva maguknak a torna harmadik helyéért járó kupát. Az első helyért folytatott küzdelemben – melyet a Katasztrófavédelem és az élesdiek vívtak egymással – Kasza Péter két találatának köszönhetően a Katasztrófavédelem csapata került ki győztesként. Így az első alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági foci torna kupáját is ők emelhették a magasba. Ezen kívül kiosztották legsportszerűbb csapat díjat, melyet a Járásbíróság focistái érdemeltek ki. A közönség díjat Herman Tamás (Kormányhivatal kapusa), míg a vigaszdíjat a Kórház csapata kapta. A torna gólkirályi címével Kasza Péter (Katasztrófavédelem játékosa) büszkélkedhet.

A rendezvény végén pedig az is kiderült, hogy az összegyűlt 253.500 forintból meg tudják vásárolni a gyermekszállító hordágyat.

N.S.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap