Korszerű ágyak a sebészeti osztályon

Dr. Muraközi Zoltán főigazgató a kórház Böszörményi Nagy Géza termében mutatta be azokat a speciális ágyakat, melyeket a NATO Charity Bazaar Alapítvány pályázatán elnyert 8 ezer euróból vásárolt a Gróf Tisza István Kórház sebészeti osztályának fejlesztésén dolgozó Bihari Sebészet Alapítvány.

Eredetileg két intenzíves ágyra pályázott az alapítvány, de azok költsége jóval magasabb és a méretűk is túl nagy lett volna. Ekkor vették fel a kapcsolatot egy betegápolási eszközöket felújító hazai céggel, akik ebből az összegből hét hasonló tudású ágyat tudtak szállítani. A főigazgató azt is elmondta, hogy emellett a cég négy éjjeli szekrényt is felajánlott. Muraközi Zoltán szerint egy jó példa a sebészeti osztály is arra, hogy - az intézmény véges anyagi lehetőségei ellenére - saját erőből is próbálják magukat fejleszteni.

A Németországból származó ágyakat a MEDIcentrál újította fel és szállította a berettyóújfalui kórházba. Az átadáson is jelen lévő cég képviselői elmondták, hogy hibátlanok és minden tekintetben korszerűek és megfelelőek az eszközök, melyek teljes felújítást követően újszerű állapotban kerültek a kórházba.

Az ágyakat már el is helyezték a sebészeti osztályon. Kóti Csaba osztályvezető főorvos szerint a most vásárolt intenzív osztályos multifunkciós ágyak minden tekintetben megfelelnek az elvárásaiknak. Előnyük, hogy az elektromos kezelésnek köszönhetően a beteg komfortosabb pozícióban lehet és a nővérek munkáját is nagyban segíti. A fertőtleníthető és mosható matracok közül kettő átröntgenezhető a beteg átemelése nélkül. Az osztályvezető úgy fogalmazott, a kórházban eltöltött idő kevésbé lesz megterhelő az új ágyaknak köszönhetően.

A 2010-ben alapított Bihari Sebészet Alapítvány már nem első alkalommal járult hozzá a sebészeti osztály fejlesztéséhez. A pályázatokon nyert összegek mellett az 1%-os adó felajánlásokat is erre a célra, illetve az orvosok és nővérek továbbképzésére is fordítják.

 

K.Zs.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap