A jól alkalmazott művészet

Egykori iskolájának jelenlegi intézményvezetője, Kurtán Mónika gondolatai nyitották Varga Ferenc „Alkalmazott művészet” című kiállítását a képgalériában. Egy-egy áru vagy szolgáltatás piaci sikerét a jó minőség és a megfelelő marketingmunka mellett a termékhez illő csomagolás és arculat is meghatározza. Varga Ferenc ebben alkot immár 25 éve.

A csomagolás nemcsak szép ruha, hanem maga az üzenet is. A reklámszakmában – melyben Varga Ferenc vállalkozása is tevékenykedik – a művészi minőség és az ügyfelek elvárásainak összehangolása az egyik legfontosabb. A kiállító pályája 30 éve indult. Jelenleg a BrandControl művészeti vezetője. Az alkalmazott művészet sajátossága, hogy az alkotás az ügyfél igényeivel, elvárásaival összhangban jön létre. Varga Ferenc ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy e folyamatban próbálják meg a művészi minőséget megjeleníteni. „Ez egy közös projekt az ügyféllel, az ő üzleti sikerei a mi szakmai sikerereinkkel együtt tud működni.”

A kiállítás keresztmetszete a kezdeti grafikai alkotásoknak, plasztikáknak és az elmúlt évek arculati munkáinak, közöttük a legfrissebbekkel. Varga Ferenc az indulásról is beszélt. Ahogy fogalmazott, gyermekkorában hagyták rajzolni, nagy hatással volt rá a környezet és a tanárok. „Közülük is Blága tanárnéni volt az, akinek a tanácsára jelentkeztem a szegedi képzőművészeti iskolába. Berettyóújfaluban születtem – akárcsak a feleségem - a szüleim is itt élnek, sok szállal kötődök ehhez a városhoz és a gyerekek is szívesen jönnek ide vissza. Fontosak a gyökerek.” Az év promóciója elismerést is elnyerő vállalkozásnak követni kell az új trendeket a márkaépítésben. Ez nagy kihívás a jövőben, de emellett személyes terveiről is beszélt Varga Ferenc. A szakmán belüli lehetőség a digitalizáció lehet, megfelelve a felgyorsult folyamatoknak, az új reklámeszköz megoldásoknak. Az egyéni művészi grafikában is szeretne még sok képet létrehozni, nem megrendelésre.

A kiállítás megnyitó hangulatához Futó Ádám RunnAir szájdobos, valamint Balogh László és Kovács Lajos zenészek játéka járult hozzá.

       

K.Zs.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap