Energetikai korszerűsítés a Járási Hivatalban

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal KEHOP-5.2.2-16-2016-00047 azonosítószámú projektje részeként megújul a Berettyóújfalui Járási Hivatal Kossuth u. 6. szám alatti székhely épülete.

A fejlesztés célja a gyenge energetikai jellemzőkkel rendelkező épület energiahatékonysági mutatóinak javítása. A projekt során 33 kormányhivatali épület energetikai korszerűsítésére kerül sor a megyében. Az energetikai felújítások eredményeképpen jelentős energia-megtakarítás érhető el, továbbá a meglévő állapotra vonatkozó tanúsítványok energetikai minőség szerinti besorolása is jelentősen fog javulni. A beruházásnak köszönhetően az épületek korszerűsítését követően éves szinten 38-43 millió Ft megtakarítás érhető el.

Berettyóújfaluban március 30-án kezdődtek a munkák az UniversalBau’ 96” Kft. kivitelezésében, 85 millió Ft összköltséggel. A fejlesztés során az épület homlokzati hőszigetelésére kerül sor több mint 1000 m2 –en, valamint a padlás utólagos hőszigetelésére is. Megújuló energiaforrás hasznosításaként 36 db napelem panel is kerül az épületre, ezek teljesítménye 9,36 kW. A fűtési rendszer is korszerűsödik: 59 db radiátor termoszelep cseréje történik meg. A várható befejezés 2017. június 29.

Az épületben jelenleg a Berettyóújfalui Járási Hivatal Kormányablak Osztálya, Hatósági és Építésügyi Osztálya, Gyámügyi Osztálya, Népegészségügyi Osztálya, valamint Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya működik.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap