A fúvószenekar nyári élményei

A június 22-i Múzeumok Éjszakája után rövid szünetet tartottunk, ami nem tartott sokáig. Július közepétől kezdtünk el újra próbálni, mert a II. Felsőtárkányi Fúvószenekari Fesztiválon vettünk részt július 20-án.

A találkozón 6 zenekar vett részt egy szabadtéri színpadon, ami egy festői környezetben volt felállítva. Nagyon jól éreztük magunkat és a vendéglátásra sem lehetett panaszunk. Az újabb otthoni próbákat követve, július 30-án indultunk Görögországba, Kavalába. Két éjszakát töltöttünk ebben a gyönyörű tengerparti városban. A városnézésen kívül a strandolás kapott főszerepet, amit különösen fontosnak tartottam, mert többen sem látták még személyesen tengert. A kavalai pihenésünk után, két koncertet adtunk Rodolivos és Proti falvakban. A közel másfél órás koncertünk előtt, közben és utána is megtapasztalhattuk az ottaniak vendégszeretetét. A helyi zenekar eljátszott egy számot a mi tiszteletünkre és a zenekar minden tagja kapott ajándékot. A vacsorával meggyült a bajunk, mert nem tudtunk annyit enni, amennyit kaptunk, pedig mindent megpróbáltunk. Ezúton is szeretném megköszönni Kőrösi Erzsikének a meghívást és, hogy mindenben számíthattunk rá az ott töltött idő alatt.

Hazaérkezésünk után pár nappal indultunk Balatonfenyvesre, ahol már másodjára veszünk részt a „Band Camp” elnevezésű fúvószenekari táborban. Közel 100 fővel készültünk a tábor utolsó estéjén megrendezett koncertre. A délelőtti szólampróbák után, minden este közösen is próbáltunk, ami igen nagy kihívás a karnagyoknak és a hangszereseknek is egyaránt. Nagyon nehéz egy ekkora zenekart kontrollálni. Mindezek ellenére egy színvonalas koncertet adtunk a balatonfenyvesi pavilonnál. A koncert színvonalát és a zenekari tagok örömét növelte, hogy a „Hősök”-kel együtt előadtunk három számot.

Élménydús nyarunk volt és jól éreztük magunkat. Köszönöm minden zenekari tagnak az aktív részvételt!

Hegedűs Imre

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap