Interaktív programok a Szakmák Éjszakáján

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményével idén is csatlakozott a Szakmák Éjszakája országos rendezvényhez.

Városunk szakközépiskolái is különleges, szakmákat népszerűsítő, interaktív rendezvényekkel készültek arra az éjszakára, amelyen a diákok az asztalostól a vegyészig, gépi forgácsolótól a pincérig minden szakmában kipróbálhatták magukat. A szakmákat egyedi módon, játékos, szórakoztató tevékenységek közben ismerhették meg a gyerekek és szüleik egyaránt. A BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumában bemutatták hogyan zajlik a LEGO robotozás az informatika szakmacsoportban, milyen szimulátorokat használnak számítógépen. A rendvédelmis tanulók megmutatták mennyire komoly fizikai erőnlétre van szükség egy utcai támadás során, a vendéglátósok pedig palacsintával és teával készültek az estre. Az iskola már másodjára hirdette meg a „Berettyóújfalu tortája” versenyt, melyre idén tíz sütemény érkezett. A legfinomabb, legszebb és legjobb textúrájú édesség idén Szabó Ágnes, „Részeg répatorta” nevű alkotása lett. A joghurtos, citromos, répás, könnyed ízvilágú tortát a zsűri egybehangzóan választotta első helyezettnek. Berettyóújfalu tortáját idén a város napjához kapcsolódó eseményeken a nagyközönség is megkóstolhatja majd.

Színes és szórakoztató programokkal, három szakma bemutatásával készültek a BSZC Arany János Gimnáziumban és Szakgimnáziumban is. A fiatalok betekintést nyerhettek milyen a mentősök, NAV dolgozók, vagy éppen masszőrök munkája, de kipróbálhatták az intézmény mikroszkópját és különleges kísérletekben is részt vehettek az iskola pedagógusainak segítségével. A rendezvényen az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül kétszázötven hetedik-nyolcadik osztályos tanulókból álló látogató volt. Szakmai repertoárját a BSZC Eötvös József tagintézménye is megmutatta. Az intézménybe érkezők muzeális asztalos és kádár szakmai kézi szerszámokat próbálhattak, monogramokat és logókat készíthettek lézervágó segítségével. Az éjszakán az intézményben vetélkedőkre is sor került, ezzel segítve a pályaválasztás előtt álló diákok döntését.  

 

 

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap