A Járási Hivatalba költözött a NAV ügyfélszolgálata

Ezentúl a Berettyóújfalui Járási Hivatalban intézhetőek az adóhivatallal kapcsolatos ügyek is. Az éve eleje óta ugyanis itt működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálata.

A városban már nagyon régóta rendelkezik irodával a NAV és több alkalommal költöztek már más-más helyre. Ez a helyszín azonban a legmegfelelőbb. Ezt Dr. Vitányi István mondta a január 18-án megtartott ünnepélyes átadón. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a 15 ezres ügyfélforgalom is jelzi, hogy nagy szükség van az ügyfélszolgálatra. A körülmények is a mai kornak megfelelőek, szinte minden ügyet egy helyen lehet intézni, amire csak megyeszékhelyeken van példa – tette hozzá.

Hajdú-Bihar megyében valamennyi járásközpontban megkezdte működését a NAV ügyfélszolgálata – kezdte köszöntőjét Rácz Róbert kormánymegbízott. A megyei kormányhivatal vezetője a hat évvel ezelőtt kezdődött államigazgatási megújítással kapcsolatban azt is kiemelte, az ország minden pontján ugyanolyan magas színvonalú szolgáltatást nyújt az állam.

– Egy kb. 100 milliós beruházásnak köszönhetően a megye nyolc járási központjában megkezdi működését a NAV ügyfélszolgálata. Az elmúlt években sokat tettünk annak érdekében, hogy az állampolgárok komfortérzete jó legyen akkor, amikor ügyeiket intézik – mondta Rácz Róbert kormánymegbízott.

A területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a kormányablakok és kormányhivatalok kialakításánál fontos elv volt, hogy – szakítva a régi beidegződésekkel – a közigazgatás szolgáltató arcát mutassák meg.

 

  1. Zöld-Nagy Viktória emlékeztetett: az új rendszer 2011-ben még 29 kormányablakkal indult, mára pedig már több mint 270 helyen várják az ügyfeleket. Az ügykörök is bővültek, kicsivel több mint 1500 különböző ügyet lehet elintézni. A kormányablakokban a tavalyi évben 14 millió ügyet intéztek, Berettyóújfaluban több mint 37 ezret – mondta Zöld-Nagy Viktória

Az elmúlt évben 117-ről 181-re bővült a NAV ügyfélszolgálatok száma az országban – kezdte köszöntőjét Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár. A helyszínek kiválasztásánál pedig fontos szempont volt, hogy a kormányhivatalokban működjenek. Az országban pedig már 91 helyszínen közösen intézhetőek az ügyfélfogadások a kormányablakokban.

Ezentúl tehát a Berettyóújfalui Járási Hivatalban található a NAV ügyfélszolgálata. Új telefonszámuk: (54) 795-270.

 

K.Zs.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap